Janome Airthread 2000d

Janome Air Thread 2000D

05AT2000
11 995,00 kr
Inkl. moms

Janomes nyaste overlock Air Thread 2000D är en overlock med finare konstruktion och ännu mer korrekta sömmar även i svåra material. Matningen är en otroligt viktig del av maskinen för att få bra sömmar i de mest krävande materialen. Air Thread 2000D har en längre matare därför. Du träder griparna med luft och nålarna med nålträdare. Trädningen är alltså bland de enklaste som finns. Hela handhavandet av maskinen är enkel för de har gjort den väldigt användarvänlig. Den är ganska basic utan displayer och tryckknappar. En rejäl overlock är det! Snygg, syr perfekt, lättanvänd, högsta kvalitet, 5 års fullgaranti. Nåt att allvarligt fundera på. 

 

Maskingrupp 6(6B)

Antal
I lager

  • Security policy (edit with Customer reassurance module) Security policy (edit with Customer reassurance module)
  • Delivery policy (edit with Customer reassurance module) Delivery policy (edit with Customer reassurance module)
  • Return policy (edit with Customer reassurance module) Return policy (edit with Customer reassurance module)
 Kundbetyg och recensioner
Ingen har skrivit en recension ännu
på detta språk

Janome Air Thread 2000D är en avancerad mekanisk overlock med en syhastighet upp till 1300 stygn i minuten. Användarvänlig med goda egenskaper så som luftträdning av båda griparna, inbyggd nålträdare till båda nålarna, elektronisk hastighetskontroll och enkel urkoppling av överkniven. De instruktioner du behöver följer med på köpet och försäkrar dig om ett professionellt resultat redan från början. Air Thread 2000D har 2 nålar med 2-, 3- och 4-trådiga sömmöjligheter. Justerbar differentialmatning (förhållande från 0,5 till 2,0) och justerbar skärbredd. Detta erbjuder dig ökad kontroll för sömnad i nästan alla typer av tyger och är en nödvändighet för kreativa overlocksteknike

4-trådig overlock
Flatlock, rullfåll, rynkning
Syr 2-, 3- och 4-trådiga sömmar
Sänkbar kniv, utvändigt reglage
Differentialmatning 0,5 – 2,0
Kullager på huvudaxel
Luftträdning av båda griparna
Nålträdare till båda nålarna
Pressarfot med "matartänder"
Kort avstånd mellan kniv och nålar
Inbyggd tvåtrådsomkopplare
Skräpuppsamlare ingår
Instruktions DVD
5 års full garanti
Egen utveckling och tillverkning

Overlockmaskinen kompletterar symaskinen
Overlocken är ett komplement till symaskinen för att få ett professionellt resultat på ditt arbete. Overlocken syr ihop, kastar över kanten och skär rent sömsmånen i ett enda moment. Den rynkar inte, töjer inte eller drar in kanten på tyget. Slät fin och högelastisk söm blir det. Möjligheterna med en overlock är många och resultatet imponerande. Overlocken ger ett fint sömresultat i alla material. Även i de mest svårsydda materialen gör en overlockmaskin med bra kvalitet ett bra jobb. Du kan använda overlocken till ca: 80% av din sömnad.

Användarvänlig
Janome Air Thread 2000D Professional är en avancerad mekanisk overlock med en syhastighet upp till 1300 stygn i minuten.
Goda egenskaper som elektronisk hastighetskontroll och enkel urkoppling av överkniven. Instruktions DVD följer med på köpet och försäkrar dig om ett professionellt resultat redan från starten. 2 nålar med 2-, 3- och 4-trådiga söm möjligheter. Justerbar differentialmatning (förhållande från 0,5 till 2,25) och justerbar skärbredd. Detta erbjuder dig ökad kontroll för sömnad i nästan alla typer av tyger och är en nödvändighet för kreativa overlocktekniker.

Stor arbetsyta
Arbetsytan framför – 120 mm, bakom – 150 mm och till vänster – 250 mm om nålarna är extra stort på Air Thread 2000D. Ytan är dessutom plan vilket underlättar din sömnad och tyget håller sig på plats under sömnad.

Enkel att träda - luftträdning och nålträdare
Båda griparna trädes enkelt med luftträdning och båda nålarna trädes med inbyggd nålträdare – enklare kan det inte bli. Dessutom ”snäpp i” trådguider, vilket gör att trädningen går både snabbt och det är enkelt. Färgkodad trådöversikt på insidan av frontkåpan ger dig en fin översikt över trådvägarna. 

Inbyggda trådspänningsreglage
Inbyggda trådspänningsreglage säkrar en jämn trådspänning. Kvaliteten på trådspänningsskivorna är hög och försäkrar samma inställning varje gång du syr. När du lyfter pressarfoten frigörs trådspänningen och du kan enkelt dra trådarna ut ur maskinen.

Nålsystem
Overlocken har två nålfästen för två separata nålar. Superstretch nålen (HAx1SP) rekommenderas till overlocksömmar. Superstretch nålen har kulformad spets för att lätt och enkelt gå igenom alla typer av tyg utan att skada tyget. Nålen är anpassad till overlockens höga hastighet samt utformningen tillåter griparen att komma nära nålen och skapa perfekta stygn. Byt nål ofta, helst efter varje projekt.

Justerbar stygnlängd
Vridreglaget för stygnlängd sitter överst, innerst på maskinens högra kortsida och är smart kombinerad med vridreglaget för differentialmatningen. Stygnlängden är justerbar för stygn 1,0 – 5,0 mm långa. Stygnlängden är synkroniserad med den främre mataren för ett perfekt stygn. ”R” markeringen står för rekommenderad stygnlängd för rullfåll.

Differentialmatning
Janome Air Thread 2000D är utrustad med en unik differentialmatning för att förhindra att tyget drar ihop eller töjer sig samt gör det möjligt att rynka och sträcka tyget.Differentialmatningen är uppbyggd på åtta kraftfulla matare, de främre matarna styrs av stygnlängden och matar så mycket tyg som behövs till varje stygn. De bakre matarna matar så mycket tyg som differentialreglaget är inställt på. Vridreglaget för differentialmatning sitter överst/ytterst på maskinens högra korsida och är smart kombinerad med vridreglaget för stygnlängd.Du kan justera differentialen mellan 0,5 (töjer) till 2,0 (drar ihop). För sömnad i stretchtyger rekommenderar vi 1,2 – 1,5.

Standardpressarfoten
Pressarfoten är utformad för att reducera att tyget ska dra ihop sig och stabiliserar gripartrådformationen vid korta stygn. Matartänderna på bägge sidor och under längs pressarfoten stabiliserar tyget under foten så att det ej glider. På fronten av foten finns två markeringar för vardera nåls nedslagsposition. Du kan använda standardfoten till alla sömmarna du syr med maskinen. 

Skärknivarna
Knivarna skär rent tygkanten och är placerade nära nålarna för perfekt resultat i skarpa svängar. Underkniven är fast och tillverkad av hårt stål. Överkniven är rörlig, monterad underifrån på maskinen för att klara tjocka tyger och tillverkad av något mjukare stål. Knivarna kan slipas och det följer även med en extra överkniv. Du kan fälla ner och upp kniven samt justera skärbredden med utvändiga vridreglage efter eget önskemål beroende på ditt tygval för perfekta sömmar.

Över och undergriparen
Griparna är tillverkade av kraftigt material för att klara av att transportera tråd i hög hastighet. Du kan använda grova dekorativa trådar i griparna, för att skapa ett fylligt sömresultat. Övergriparen (röd) skapar sick-sack på ovansidan. Övergriparens tråd är den gripare som oftas byts ut mot en tjock dekorativ tråd vid sömnad av t.ex. rullfåll och flatlock. Undergriparen (grön) syr sick-sack på sömmens baksida. Båda griparna träs enkelt med luft.

Säkerhetssensorer
Air Thread 2000D har tre säkerhetssensorer. Maskinen startar inte om pressarfoten är lyft, sido- eller frontkåpan är öppen. Allt för din säkerhet och säker sömnad.

Stabilitet och låg ljudnivå
Air Thread 2000D har kullager på huvudaxeln vilket bidrar till att maskinen går tystare, mjukare och vibrerar mindre.

LED belysning
Arbetsområden är belyst med bekväm LED belysning

Garanti
Janome ger hela 5 års garanti på sina produkter

Egen utveckling och tillverkning
Air Thread 2000D är utvecklad av Janome och tillverkad i egen fabrik.

05AT2000
 Reviews

Be the first to write your review !