SYMASKIN
Symaskinsservice på din symaskin innebär minst 20 kontrollpunkter och justeringar där det behövs, samt inre rengöring och smörjning av vissa rörliga delar. Sedan gör vi ett sytest för att kontrollera sömbildning och stygnkvalitet och utför finjusteringar tills vi är helt nöjda med resultatet. Vill du att vi ska testa i ditt material så ta gärna med en bit tyg. 
Syr du väldigt mycket så bör detta göras vart 2-3:e år. Annars vid behov. 

Vi utför service på Husqvarna, Janome, Juki, Pfaff, Baby Lock, Bernina, Brother, Elna m.fl.   

Innefattar bl.a. matningsenhet, syhuvud, trådpänningsenhet, drivning, mönstermekanism, spolning, inre rengöring, smörjning vid behov. Reservdelar tillkommer samt ev. extra kostnad för byte.  Vi ger dig en prisuppgift innan åtgärd.

OVERLOCK
En overlockmaskin är ett tekniskt underverk med många rörliga delar som rör sig i hög hastighet. Den har knivar som klipper tyget vilket bildar en hel del damm. Damm dras till olja och fett. En utförlig service av en overlockmaskin innefattar ett större antal kontrollpunkter där man med mått och instrument noggrant går igenom hela den avancerade mekaniken. 

Det är små toleranser som betyder så mycket för slutresultatet. 
Detta bör göras med 2 års intervaller om du använder den mycket annars vid behov. 

Innefattar bl.a. loopar, kammar, timing, nålhöjd, nålläge, matning, klipp, trådspänning, inre rengöring samt smörjning. Reservdelar tillkommer samt ev. extra kostnad för byte. Vi ger dig en prisuppgift innan åtgärd. 

REPARATION / RESERVDELAR
Man behöver inte alltid göra en service. Något kan ha gått sönder och du vill endast ha det specifika felet åtgärdat. Då debiterar vi timpris för den tiden det tar för åtgärd. 

Ibland behövs reparation i kombination med service ifall felet ej ingår i service. 
Reservdelar tillkommer i de fall det behövs bytas ut något. 

GARANTIREPARATIONER
Husqvarna / Pfaff / Janome / Baby Lock / Elna
Vi utför garantireparationer åt Pfaff, Husqvarna Viking, Janome, Baby Lock och Elna 

Bedömning av felets uppkomst görs av oss. 
Ta gärna med ett syprov om du kan samt ta med inköpskvitto och i förekommande fall din garantisedel. 
Symaskiner köpta från en webbaffär skall returneras tillbaka dit. 

ÖVRIG INFO
Vanligtvis behöver vi din symaskin 1-2 veckor. 
Vi ger dig alltid en ungefärlig prisuppgift innan åtgärd. 
Du får ett datum då den skall vara klar eller ett sms. 
Vi tillämpar ärliga priser. Inga överraskningar för dig.
För inlämnad produkt ansvarar vi 3 månader enligt lagen om näringsidkares rätt att sälja saker som inte har hämtats. Läs mer
HÄR

Att utföra service och reparation av en symaskin på ett korrekt sätt kräver lång erfarenhet och kunnande, samt en förståelse för symaskinens uppbyggnad. Hur saker och ting påverkar vad. Att man hör och känner var fel sitter och beror på. Det är en känsla som kommer av lång vana och noggrannhet. Man måste ha feeling för symaskiner för att göra ett bra jobb.