Janome Skyline S5

Janome Skyline S5

05s5
13 795,00 kr
Inkl. moms

En symaskin som är kraftfull och stark. Som har snabb syhastighet och som du kan ha till allt. Sy i delikata tyger, quilting, vackra dekorationer med 9 mm bredd. Janome Skyline S5 tycker vi är en lysande bra allroundsymaskin som ligger en nivå upp från standardsymaskinerna.

En symaskin du kan sy mycket på och som du inte sliter ut i första taget. Förutom det så går den lika mjukt som dyrare Janome.

Maskingrupp 1(1D)

Leveranstid 2-5 dagar

Antal
I lager

  • Security policy (edit with Customer reassurance module) Security policy (edit with Customer reassurance module)
  • Delivery policy (edit with Customer reassurance module) Delivery policy (edit with Customer reassurance module)
  • Return policy (edit with Customer reassurance module) Return policy (edit with Customer reassurance module)
 Kundbetyg och recensioner
Ingen har skrivit en recension ännu
på detta språk

170 sömmar inkl. 10 knapphål
9 mm stygnbredd
Alfabet med blockbokstäver
Syhastighet 1000 stygn per minut
Invändig arbetsyta 210×120 mm
SFS Plus undermatarsystem
Inbyggd extra belysning
Sömval på tryckskärm
Snap-on byte för raksömsstygnplåt
5 års fullgaranti

210 X 120 mm invändigt arbetsutrymme
Stort arbetsutrymme på hela 210 x 120 mm till höger om nålen. Perfekt för stora otympliga projekt såsom vid quiltning, hemtextil, sömnad av brud- och festkläder eller andra projekt där extra utrymme underlättar arbetet.

LCD Touchskärm
LCD färgtryckskärm med användarvänlig tryckskärmsyta för att välja och redigera sömmar. På skärmen får du all information du behöver såsom illustration av vald söm, stygnlängd, stygnbredd samt rekommenderad pressarfot.

9 mm breda sömmar med 91 nålpositioner
Ett generöst sömbibliotek med möjlighet att sy upp till 9 mm breda sömmar. Varje enskilt stygn med unika 91 nålpositioner och 0,1 mm bredd och längdjustering, för mjuka, runda, delikata konturer. Bredden på stygnet gör dina dekorsömmar fylligare, klarare och mer distinkta. Välj bland 170 olika sömmar från olika kategorier: nyttosömmar, knapphål, applikationsömmar, heirloomsömmar, quiltsömmar, satinsömmar förlängningsbara upp till 5 gånger, dekorsömmar, bokstäver med symboler och siffror.

Enkelt att trä maskinen

Lägg spolen i spolkorgen, sen kan du börja sy utan att manuellt hämta upp tråden. Den hämtas upp med automatik. Det är även enkelt att trä övertråden. Liggande trådrulle för trasselfri och jämn utmatning av tråden. Kodad trådväg och halvautomatisk nålträdare för enkel trädning av nålen.

Hastighetskontroll

Steglöst utvändigt hastighetsreglage tillåter dig att enkelt reglera hastigheten när du syr med start/stop knappen. Du kan även använda reglaget när du har fotpedalen helt nertryckt, justera från långsamt stygn för stygn till maximal snabb hastighet.

Trådklipp

Den automatiska trådsaxen aktiveras genom ett tryck på trådsaxknappen. Båda trådarna dras ned på undersidan och klipps av.

Nål upp/ner
Denna knapp används för att sänka nålen ner i tyget utan att röra handhjulet. Tryck två gånger för att få nålen i sin högsta position eller för att ta upp undertråden. Ljusdioden lyser när nålstopp nere är aktiverat. Nålen stannar alltid uppe efter sömnad av knapphål, stoppning och sömnad av monogram.

Fäststygn
Om stygnfästningsknappen trycks in när raksöm eller sicksack-sömmarna är valda kommer maskinen omedelbart att låsa sömmen med 6 stygn på stället. Om du syr en satin eller dekorsöm så sys sömmen färdigt och fästes därefter med 6 stygn.

Backmatningsknapp
Om backknappen trycks in när raksöm eller sicksack-sömmarna är valda, kommer maskinen att sy bakåt så länge du håller knappen intryckt. Om du syr satin eller dekorsöm stannar maskinen omedelbart och låser sömmen.

Start/stopp knapp
Med Janome Skyline S5 kan du sy utan att använda fotreglaget. Tryck på start/stop-knappen för att starta eller stanna maskinen. Maskinen börjar sy några stygn sakta innan den ökar farten till maximal fart som är inställt med hastighetsreglaget. Knappen lyser rött när maskinen är igång och grönt när den inte är igång. Tryck på knappen och håll den inne, maskinen sänker hastigheten och när du släpper knappen stannar maskinen. Denna funktion gör det enkelt att vända i hörn m.m.

Pressarfotshållare
Pressarfotshållaren är tillverkad helt av metall och håller pressarfoten stadigt på plats. En liten knapp på baksidan av pressarfotshållaren frigör pressarfoten för byte av typen snap-on.

Reglerbart pressarfotstryck
Pressarfotstryckets reglage finns placerat ovanpå maskinen under topplocket till vänster. Det reglerar pressarfotens tryck mot tyget. Rekommenderat pressarfotstryck visas på LCD skärmen. 

Pressarfotslyft

Lyfter och sänker pressarfoten med en bakåtgående spak. Genom att trycka spaken ett extra hack upp så får du ett extra högt pressarfotslyft för att lättare föra in materialet.

Knälyft

Den ergonomiska och justerbara knälyften lyfter pressarfoten. Du kan nu sitta rakt framför nålen med knälyften perfekt positionerad mot knäet för frihandsquiltning, variabel sicksack eller normal sömnad.

Trådavskäraren
På vänster sidkåpa sitter avskäraren för tråden lättåtkomlig och skarp.

Enkelt stygnplåtsbyte med ONE STEP™
Att använda rätt verktyg vid rätt tidpunkt är viktigt inom sömnad. Vid sömnad i tunna tyger eller vid quiltning gör en raksömsstygnplåt hela skillnaden. Med vår One Step™ stygnplåtskonvertering kan du enkelt växla stygnplåt utan att använda skruvmejsel. Tryck bara på spaken för att ta bort stygnplåten, för att sedan knäppa en ny på plats – det tar bara ett par sekunder. Detta system aktiverar även en sensor som gör att bara raksöm kan sys när raksömsstygnplåten är monterad. Du behöver aldrig oroa dig för att bryta en nål. Båda stygnplåtarna ingår som standard.

Hjälplinjer på stygnplåt, spollucka och friarm
Centimeter och inch-markeringar i förhållande till nålnedslag i mittpositon.
45, 60, 90, 120 grader (bruten linje används tillsammans med 1/4” fot O).
Nålnedslag för hörnguide 16 mm/3/8” 
Inch-markeringar 1/4, 3/8, 5/8.
Raksömsstygnplåten har även hål anpassat för 1/4” foten för lapptekniksömnad. 

Upplyst syområde
Fantastisk arbetsbelysning, där du behöver det som mest. Extremt ljusstarka LED lampor på olika platser över arbetsområdet lyser upp arbetsytan på maskinen. Även funktionknapparna är upplysta så de blir lätta att hitta och använda. Du kan sy i timmar med utmärkt sykomfort!

Kraftfull undermatning med Superior Feed System™
Det synkroniserade unika kraftfulla undermatarsystemet matar dina tyglager med perfektion. Undermataren har boxformad rörelse för maximal matning och har en lång mataryta med många matartänder som tar tag i tyget redan innan nålens första nedslag.

Tillbehörsförvaring
Under topplocket och i friarmsbordet finns det plats att förvara spolar, pressarfötter och övriga tillbehör såsom rengöringsborste, sprättkniv, skruvvertyg m.m.

Huv
Med symaskinen följer en svart tyghuv med tillbehörsfack som skyddar den från damm när du inte använder eller transporterar symaskinen.

Standard pressarfötter
Sicksackfot
Auto 1-stegs knapphålsfot inkl. stabiliseringsplatta
Fållfot
Blixtlåsfot
Applikationsfot
Blindfållfot
Kastfot
Frihandsquiltfot PD-H
Knappfot
1/4 inch fot
Övermatare med quiltlinjal

Standard tillbehör
5 st spolar
Skruvmejsel
RengöringsborsteSprätt/knapphålskniv
Nålask
Quiltguide
2 av varje trådrullestopp liten, stor, och special
Extra trådrullehållare
Knälyft
Stylus pekpinne för skärmen
Raksömstygnplåt
Elkabel
Fotreglage
Svart tyghuv med Janome broderi
Instruktions DVD
Instruktionsbok

05s5

Nerladdning

Broschyr Janome S5

Nerladdning (1.72M)
 Reviews

Be the first to write your review !